Jdi na obsah Jdi na menu

Den paty ... Shuron Khola - Changba

20. 10. 2008

Tentokrat nas nebudi kohouti, ale particka deti, ktera nas uz vcera vitala a byla na nas neskutecne zvedava. Pozoruji kazdy nas pohyb a jen, kdyz si jdeme varit snidani na nasem turbo varici made in China, mizi v dali (proc?). Po uschovani varice se opet vraci. 2 z nich nas premlouvaji, ze nas povedou az do Changbu. Moc se nam nechce, ale nechavame se ukecat.
Slunce nas uz od sameho rana pekne fackuje a neschovame se pred nim ani pri prvnim prudkem vystupu cca 200 vyskovych metru. Nasi pruvodci se rozmnozili a z puvodnich dvou za 70 rupek, jsou 3 za 80, jestli to bude pokracovat, pujde s nami cela vesnice za par tisic. Celou cestu mame o zabavu postarano. Az dorazime dom, napiseme knihu "1000 a 1 nepalska otazka". Dostavame se na hranici 1700m a dale jiz se cesta line poli s ryzi a miletem az do smotneho Changbu.
Tentokrat nam nestaci zadna z koncetin, abychom vysvetlili mistnim, ze bychom radi ubytovani a neco na zub. Sice nachazime cloveka, ktery nabizi lodzi, ale to je jedine cemu rozumime. Zachranou je mistni mlady lekarnik, ktery nam kolem 15 hodiny vyjednava jidlo. Vypada, ze novy pan domaci "s 1000 a 1 usmevem" pochopil. Chyba, jidlo pochopil, ale cas se mu zdal trochu brzky, tak to posunul na 19:-).
Tato osada lezi na mistni obchodni stezce a tudiz skoro kazdy dum ma zde obchod s ruznym sortimentem, vetsinou kazdy prodava vsechno.
Pokoj mame bezneho standardu a nejspise zde vice jak 5 let nidko nebydlel. Madrace slamena, okno s permanentni ventilaci (bez skel), jako doplnek fasujeme prilby, jelikoz prostredkem vede tram ve vysce naseho cela. Zato koupelnu musime vyzdvihnout. Jeji rozloha je priblizne 2ha, vana prostorna s primym prutokem cerstve pramenite vody s kohoutky nekde o 3000m vyse. Termostat od tretihor bohuzel nefunguje. Ale my jsme, po celodennim trmaceni v umornem vedru, naprosto spokojeni, neni nad prijemnou koupel v chladive rece.
Jsme v regionu, kde trekare jen tak nepotkate, a tak si clovek musi byt vedom, ze prijima standard pro tento region typicky.
P.S. I kdyz jsme na jidlo cekali 4 hodiny, bylo vynikajici. Po zaplneni nasich pupiku, zbytek hrave odvezli na dvoukolaku.
Jinak lucni kobylky tu maji velke, ze by se daly zaprahat.

Obrazek

Obrazek



Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář