Jdi na obsah Jdi na menu

Stale jsme jeste v Kathmandu

10. 10. 2007

Vstavame v 5.00, od hotelu odjizdime v 5.45 smerem na letiste s presvedcenim, ze dnes  v 7.15 odletime do Lukly.

Na letisti nas vsak cekalo nekolik neprijemnych zprav. V Lukle je spatne pocasi a pristat se podarilo jen prvnim letadlum.Dalsi nemilou zpravou, ktera nam zabrala 5 hodin uporneho vyjednavani, byla informace, ze nase letenky nejsou na zadnem ze seznamu letadel, ktera dnes odletaji do Lukly. Kdyz se nam konecne podarilo vyjednat, ze nas nalozi do predposledniho letadla, Lukla uplne uzavrela letiste.

Po sedmihodinovem cekani se vracime zpet do kancelare Govindy, ktery se nam snazi zamluvit let na zitrejsi rano.

Mame cas, tak vyrazime podivat se do "Pusapatinatu" (hinduistickeho komplexu). Prochazime si posvatna mista Hinduistu, mame moznost videt v realu spalovani mrtvol chudych Hinduistu, i tech bohatsich. V poklidu bliziciho se podvecera sledujeme rusny kolobeh modlitebnich procesu v mistnim chramu, do ktereho, bohuzel, turisti nemaji pristup. 

Od nekolika mistnich nepalcu si nechavame vypravet historii tohoto poutniho mista a pritom se seznamujeme se zajimavym jedenactiletym skolakem, jehoz  siroky rozhled vedomosti nas velice prekvapuje. Pro zajimavost znal aktualni kurz Kc vuci USD. Samozrejme nas seznamil nejenom s kurzy jednotlivych men, ale i s beznym zivotem nepalske rodiny.

S nadchazejicim vecerem se vracime rusnymi ulicemi Kathmandu do ctvrti Thamel, kde je i nas hotel. Pro nezasvecene, Thamel je ctvrt, ve ktere se soustreduji  hotely, ubytovny, restaurace a veskere sluzby pro trekare a expedice.

Pred malou chvili jsme si dali veceri v prave nepalske restauraci na okraji Thamelu. Ochutnali jsme Momo (plnene tasticky zeleninou) a zeleninovou polevku, podavane v tradicnim nepalskem koloritu (snad nebudeme potrebovat tolik toaletniho papiru).

Je prave 20.15 mistniho casu, my dopisujeme tuto zpravu a vyrazime se poradne vyspat na zitrejsi bitvu o misto v letadle do Lukly.

Zdravi Vas

A&P

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pozdrav z Tanexu

(Renča Wenzel, 11. 10. 2007 9:27)

Zdravím dobrodruhy!
Zdá se, že zatím vše zvládáte s klidem. Držím pěstě ať vám to vydrží a užijete si svou cestu v plné míře. Načerpejte energii od místních "šamanů" - zpět tady to budete potřebovat...
Péťo, chybí mi spoluorganizátor na odjezdy domů :-) tak se opatruj a vrať v pořádku!

první pozdrav

(Aleš I., 11. 10. 2007 8:14)

Namasté :o)
zatím se zdá, že i ve všem dokonale naplánovaném (vid plánovači :o) ) se může ukázat nějaká skulinka - třeba počasí! Tak doufám, že jich už budete jen minimálně a brzo se dostanete zase o kousek dál :o).

Moc vám to preju.

(Black, 10. 10. 2007 17:13)

Koukám, že i přez hromadu problémů si pekně užívá ten náš zamilovaný novomanželský páreček a moc jim to přeju. Doufám, že se počasí umoudří a další zprávu dostaneme z Lukly. Zatím ahoj