Jdi na obsah Jdi na menu

Phorte Drengka - Lhafarma

16. 10. 2007

Je 6.30h, nechce se nam moc z vyhrateho spacaku, ale vstavame a jdeme si dat nasi oblibenou bramborovou polevku, cerny caj a salek "hot lemonu". Spolecne s nami snida i skupinka Francouzu, kteri razi opacnym smerem. V 8.15h vyrazime do vesnice Dole, ktera se nachazi o 600 vyskovych metru vyse.

Je vcelku pekne a po priblizne 1/2h stoupani vysvitlo slunicko. Cesta vede nadhernymi rododendrovymi haji, ktere zejmena na jare, kdyz kvetou, musi byt uchvatne. Stoupame levym ubocim strmeho svahu a mame krasny vyhled na okolni zasnezene vrcholky sestitisicovek (Thamserku West Central, Kang Tega West a East, Matan-phulan). Zobrazuji se i mensi 5000-ove vrcholy, jejichz jmena nejsou v mape. Po 2 1/2h stoupani prichazime do osady Dole, kde je nekolik dobre vypadajicich lodzii. Protoze jeste nekukali poledne a my jsme na tom vcelku dobre, rozhodujeme se pokracovat az do Lhafarmy (4235m). Podle mapy by zde mely byt  minimalne dve lodze. Nachazime jednu, ale slusnou. Pokoj je OK za 100Rs, jidelna standardni. K obedu si davame smazene brambory s "jacim" syrem a pravou serparskou polevku, v niz je vse od ryze, brambor, krup a zeleniny. Behem obeda dochazi skupina japonskych duchodcu, spolecne s nimi si merime tepovou frekvenci jejich pristrojem. Ja 80 a Peta 83. Jeste behem obeda nas opousti a vraci se zpet do vychoziho tabora v Dole. Vekovy prumer se razem z 82 snizil na pouhych 34 vcetne personalu :-). Jdeme se ohrat a "oposnout" do spacaku. Vstavame kolem 15.30h, venku zacina snehova boure. Premistujeme se do jidelny, kde jiz mistni Didi zapaluje kamna a dava mi susit me spodary, ktere mi zachranila ze snury pred vanici. Behem hodinky je v jidelne prijemne teplicko a nas ceka romanticky vecer ve dvou, s mistnim personalem, za svitu skomirajici zarovky a jemne kouricich kamen, jenz nam vhani slzy do oci.

Pocasi se umoudrilo, slunce jiz zmizelo za obzorem, objevuji se prvni hvezdy a my sedime nad talirem Dal Bhatu (ryze, cockova polevka a osmazene brambory se zeleninou) a vychutnavame si romantickou veceri. Uz nam zbyva jen maly zakusek v podobe slaneho popcornu a s 20-tou hodinou mirime do pytlu.

Dobrou noc

P&A

P.S. Dnesni strasti: Peta se opet valela na zemi, tentokrat bez nasledku. Ales pri suseni ponozek jednu pikantne spalil (snad bude jeste nositelna).

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář