Jdi na obsah Jdi na menu

Namche Bazaar - Lukla

24. 10. 2007

Dnesni rano jeste nevime zda pujdeme do Lukly nebo zustaneme v Namche B.. Cekame na telefonat od Didi, zda budeme moci odletet nasledujici den rano do Kathmandu. Pred 9 prichazi zprava, ze bude mozne druhy den odletet. Proto balime bagly a vyrazime spolecne s Vlastou a Honzou do Lukly.

Cesta je stejna jako z Lukly do Namche, ale obracene. Takze nejdrive klesame a pak stoupame.

Tentokrat Petu neporazi kun, ale krava. Po 8 hodinach koncime v Lukle v lodzi "Paradise" a mame diky naplnene kapacite, malou - utulnou komurku v mistnim sklepeni. Pokoj s udusanou hlinou v Dragnaku byl proti tomu naprosty luxus. Bohuzel se zde projevuje vetsi podnikatelsky syndrom majitelky, a tudiz vse co bylo v ostatnich lodzich velke, je zde podstatne mensi - zejmena strava. Mimo cen ty jsou vetsi.

Neprsi na nas, to je hlavni, jo a nefouka (aspon chvilkama:-)

A&P

.

P.S. Lukla je vesti vesnicka slozena prevazne z lodzi. Polozena ve svahu, rozdelena na dve poloviny lettistem. Joho draha je opravdu svazita. Letatla pristavaji do kopce a vzletaji jak rogalisti z kopce. Trocha adrenalinu - je to lepsi jak horska draha.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Manušice

(Stupkovi, 29. 10. 2007 19:54)

Nedaří se mi odeslaní.Třetí pokus.Dík za zprávy.Mám radost,že jste v pořádku. Petulko máš můj obdiv.Přeji zbytek dovolené - super.Bezproblémový let a čauky doma.mamča.

pozdravy z domu

(Ježkovi /mamka a taťka/, 29. 10. 2007 18:39)

Díky za všechny články - nádherné,svižné a krásné čtení.Pobavila jsem se i zasmála.Tak jsem se do toho vypravění vžila že jsem snad i tu přírodní nádheru viděla taky.Moc se na Vás těšíme už to bude za pár dní.Pusu a brzy nashledanou. m.a t.